Enige vertraging in de berichtgeving door een vervelende kwaal deze week waardoor ik gisteren met spoed bij de dermatoloog belandde, daar doorgestuurd werd naar Spoed Eisende Hulp en vervolgens door de arts 3 uur later zonder ingreep weer naar huis werd gestuurd. Wat zouden ze met die 3 buizen bloed doen die ze voor niks hadden afgenomen? Bijzonder altijd die SEH. Mensen met lijkbleke gezichten, soms van pijn vertrokken, hangen en leunen urenlang in de wachtkamer totdat er een arts komt. Van een vorige keer, die keer dat F. in een gat bij een restaurant 3 meter naar beneden was gedonderd en zijn pink er half af lag herinner ik mij een kermende persoon die achter een gordijntje steeds riep dat ze het niet uithield. F. lag er juist heel vredig bij, volledig gedrogeerd door de eerstelijnzuster. Hij zal wel een hoog cijfer hebben opgegeven op de vraag hoe erg de pijn was op een schaal van 1 tot 10.
Zo, dat was een lang intro terwijl ik het eigenlijk over wijn wil hebben! In een tijdschrift lazen we dat restaurant het Nonnetje( 2 sterrenrestaurant in Harderwijk) op de wijnkaart Saint Joseph heeft staan. Deze stoere wijn uit ons eigen granietgebied aan de Rhône in Frankrijk. Het domein heet les Miquettes in Cheminas. Omdat het dorp Cheminas niet verder dan 15 minuten autorijden is van ons Franse huis zijn we eropaf gegaan. Dat werd een verrassing. We kenden al de bekende huizen in de buurt: Chapoutier en Delas. Sympathiek maar ook een beetje chic. Dit adres was een onvervalst hippie- adres. Rommelig erf, hond, veel gebouwtjes. We proefden de wijn. De landwijn (toch al 8 euro), de Saint Joseph en de ' vin nature'. Dat is wijn die behalve biologisch ook zonder sulfiet gemaakt wordt, wat hem erg kwetsbaar maakt. Het bijzondere aan les Miquettes is dat de vinificatie van deze wijn in vaten ín de grond gebeurt.
De wijnen kochten we. Zowel de landwijn, de Saint Joseph als de vin nature. Het smaakte allemaal veelbelovend , maar niet helemaal goed te beoordelen want te koud. Thuis bij het drinken bleken 2 van de 3 ook te jong. Bewaren dus maar en elk jaar eentje opentrekken tot ze op smaak blijken....




Geen opmerkingen:
Een reactie posten